3 Accions per generar confiança amb els teus clients

Comunicaciones 2.0

1. Proporcionar un valor i satisfer una necessitat

Comprar cosmètics pot ser complicat. El color perfecte del llapis labial que sembla increïble en la tenda, de sobte es veu malament enfront del mirall a casa. Si això només ocorregués una vegada, no seria un gran problema, però d’acord amb un estudi de IntuitMint publicat en 2013, quatre de cada cinc dones usen maquillatge i acudeixen a comprar-los a la tenda aproximadament cinc vegades a l’any, per la qual cosa les possibilitats que es produeixi aquesta situació amb freqüència són extremadament altes.

Una gran part dels clients que compren cosmètics, els agradaria saber com es van a veure abans de comprar-ho, per reduir el desaprofitament de despesa i sentir-se bé sobre com es veuran. La marca Sephora, està abordant aquesta necessitat del client, amb una característica en la seva aplicació cridada Virtual Artist. La característica permet que els clients utilitzin una imatge de si mateixos per visualitzar els colors del llapis labial abans de comprar-ho. L’ús de Virtual Artist i altres funcions de l’aplicació de Sephora es tradueixen per a la marca en un ric conjunt de dades dels seus clients compradors. Tipus de pell, preferències de color, àrees específiques de

2. Sér transparent

Mentre que a tothom li encantaria tenir les tarifes més baixes d’assegurances (satisfer la necessitat d’estalviar diners), no tothom pot tenir-les. Però què passaria si es poguessin aconseguir pagaments més baixos permetent que la companyia asseguradora “viatge de copilot” i vigili els hàbits de conducció? Això és exactament el que Progressive a Estats Units està fent amb el “Snapshot” (instantània) telemàtic.

Un telemàtic és un dispositiu que combina la telecomunicació amb la informació. En termes simples: sap on estan les persones i què estan fent. Es poden detectar detalls progressius tals com la freqüència amb la qual es condueix a casa enmig de la nit, la rapidesa amb que es tria arribar i la freqüència amb la qual s’utilitzen els frens. Però diuen que també podria suposar un estalvi d’entre el 20 i el 30% en les taxes de les assegurances en funció de cada estat.

3. No abusar de les dades del client

Fa quinze anys, la majoria de les persones dirien que no desitjaven rebre més correus electrònics. Els enviaments massius sense personalització eren la norma i les bústies desbordaven de correu escombraries. Quan els clients van sol·licitar targetes de fidelització en els detallistes, sovint la completaven amb informació de contacte falsa. Avui dia, aquest ja no és el cas, la compra de bases de dades ja no és una pràctica comuna ni efectiva. Els detallistes que utilitzen les dades dels clients per proporcionar valor i agrair als seus clients lleials amb cupons, contingut i experiències personalitzades veuen les seves recompenses mitjançant un major compromís amb els clients. Els clients clarament veuen el vincle entre proporcionar les seves dades i els beneficis que poden obtenir com a resultat. Centrar-se a utilitzar de forma consistent les dades per beneficiar als clients genera confiança.

Amb aquest model, o prova per al futur, assegurem que l’ús de dades dels clients d’una manera que no només satisfaci una necessitat, sinó que també col·loqui constantment al client al centre de l’experiència, crea confiança i augmenta les probabilitats d’una relació de dades contínua amb el client.

Un element addicional, encara que no és visible per a les teves visites en línia, és invertir en seguretat. Cuida de les teves bases de dades com l’actiu més valuós per a la teva empresa.

 

Font: https://blog.hubspot.es/marketing