4 Razones por las que implementar SoLoMo en tu negocio

SoLoMo
 1. Els dispositius electrònics empleats en l’estratègia SoLoMo:els consumidors han desenvolupat una relació de dependència amb els seus dispositius electrònics (principalment amb Smartphones i tablets), aquests sempre es troben prop dels clients i és una de les primeres eines de consulta en cas de necessitat informativa de qualsevol tipus. Perquè et facis una idea del potencial dels mòbils com a mitjà per contactar amb els teus potencials clients, s’estima que la mitjana de vegades al dia que una persona consulta el seu dispositiu mòbil és de 150 i cada any incrementa el nombre d’usuaris amb accés a internet en aquests dispositius Així doncs per què no hauria de consultar-los mentre realitza les seves compres prop del teu establiment?
  A més has de tenir en compte que s’està comprovant com els usuaris estan més oberts a rebre missatges promocionals a través de SMS quan els missatges es basen en contingut relacionat amb la seva ubicació i no en contingut genèric d’una marca Comença a desenvolupar tècniques push!
  Les dades avalen que l’estratègia SoLoMo és una tendència a l’alça:segons l’estudi de Pew Research Internet Project, el 74% dels usuaris de smartphones utilitzen el seu dispositiu mòbil per obtenir informació en temps real basada en la seva ubicació i 18% usa els anomenats serveis “geosociales” per registrar-se o compartir on estan.
  El fenomen de la geolocalización aquesta a l’alça, no només per famoses aplicacions mòbils que permeten fer el check in en els llocs que visites, sinó que tal com comentem fa poc en un altre article del nostre blog el nou algorisme de Google (Google Pigeot) ja operatiu a EUA té com a objectiu posicionar en els primers resultats naturals aquells de caràcter local per donar una experiència més personalitzada a cada usuari. Això és una prova del que està per venir en l’àmbit del màrqueting Et vas a quedar enrere?
  Et permet segmentar al teu mercat com no ho havies fet abans:SoLoMo et dóna el “do de l’oportunitat” ja que pots hyper segmentar al teu públic arribant al client adequat, amb el missatge adequat i al moment i lloc adequats. Internet i les noves tecnologies cada vegada són més madurs en el sentit de disposar d’un major nom de dades dels usuaris, això permet tenir una millor perspectiva de com els consumidors es comporten al moment de la presa de decisió en les seves compres. Enrere van quedar les estratègies mainstream que pensen en les masses, has de començar a pensar en termes de clients que requereixen d’una experiència de compra el més personalitzada possible.
  Des del punt de vista del desenvolupament d’una estratègia SoLoMo que tingui en compte un sistema de recomanació de productes i/o serveis per als teus potencials clients, pots prendre com a referència el cas de Amazon.

  Amazon en el seu i-commerce disposa d’un ús de dades creuades sobre preferències dels seus consumidors que es concentra en el seu menú de “recomanacions destacades”. Imagina’t les opcions que pot suposar per al teu negoci que els teus clients disposin de dades intuïtives quan estiguin prop del teu establiment. Aquest foment de la venda creuada incrementa les compres per impuls i per tant els beneficis per a la teva empresa.

  Provoca engadgement amb l’usuari: l’estratègia SoLoMo no només ajuda a incrementar les vendes, sinó quepoco a poc transforma els comportaments amb els consumidors. Quan una campanya SoLoMo té èxit aconsegueix que els consumidors se sentin connectats a la marca, ja que aquesta mitjançant l’escolta activa treballa per millorar la seva experiència de compra en proporcionar-li informació sobre productes que puguin tenir rellevància per al mateix. S’obté un resultat win-win que fomenta pràctiques de col·laboració entre l’empresa i l’usuari.