4 Raons per les que el Inbound es per tots. (No només per marketers)

Inbound Marketing

1. T’ajuda a definir els teus compradors ideals

Un dels enfocaments principals de la metodologia Inbound és entendre qui són i definir als teus compradors ideals o buyer persones. En la meva experiència com a Especialista d’Implementació treballant amb companyies que comencen a conèixer de Inbound a Llatinoamèrica, he notat que la gran majoria tenen identificat el segment de mercat al que venen, però al no definir el seu buyer persona, corren el risc d’assumir el comportament dels seus clients potencials.

Mentre el segment de mercat solament defineix característiques demogràfiques d’un grup específic, amb els buyer persones es tracta d’entendre quins són els objectius i reptes de les persones que podrien comprar el teu producte per poder primer ajudar i després vendre d’una manera més efectiva amb informació que atén aquests objectius i reptes.

2. És un procés estructurat per atreure a clients potencials

Si ets com jo i ets fanàtic de tenir processos per a tot, el Inbound serà el teu millor aliat.

La metodologia Inbound té 4 etapes: Atreure, Convertir, Tancar i Delectar. Aquestes cobreixen el camí des que una persona és totalment aliena a la teva empresa fins que es converteix en client.

A més de fer el procés més transparent, estructurat i lògic, cadascuna d’aquestes etapes s’implementa amb un objectiu mesurable i alineat a la tornada sobre la inversió de l’empresa i no només del departament de màrqueting.

3. T’ajuda a crear contingut de qualitat que serveix per atreure i educar als teus potencials compradors

Al món digital crear contingut posiciona la teva marca com a experts en la indústria, millorant la percepció que els nostres compradors ideals i actuals clients tenen del nostre negoci. Pensa-ho, què és el primer que fas quan tens preguntes? Avui dia trobem la majoria de les respostes buscant en línia ja sigui en blogs, articles online, ebooks, enciclopèdies virtuals, tutorials en video, per nomenar algunes.

A través de contingut ofereixes als teus clients ideals les respostes per a les seves necessitats quotidianes, mentre més útil sigui la informació que comparteixis, serà major la credibilitat de la teva marca.

Si estàs ajudant constantment als teus compradors ideals amb excel·lent contingut els serà més fàcil confiar en tu quan estiguin llests per fer negoci.

4. El Inbound no només és màrqueting, sinó també vendes

Tradicionalment, deixàvem al departament de màrqueting la responsabilitat de “promocionar” la nostra marca, i a l’equip de vendes el treballar amb els clients potencials.

El Inbound aplicat a vendes és la continuació natural de Inbound Màrqueting; s’enfoca a ajudar als teus prospectes i brindar-los una experiència d’acord als seus objectius i necessitats.

 

Font: https://blog.hubspot.es/marketing