5 Tendencies de MKT del sector educatiu per 2017

Comunicaciones 2.0

1. El contingut en video creix i es transmet en directe

Les estadístiques sobre les interaccions del contingut en video continuen la seva tendència a l’alça. Els usuaris consumeixen cada vegada més contingut en línia i gairebé el 50% de les reproduccions dels millennials es genera en dispositius mòbils. Incorporar videos en els teus plans de contingut ha deixat de ser alguna cosa opcional. El 86% de les universitats ja es troba en YouTube, i aquest any el contingut de video en directe serà la clau.

Facebook Live (l’aplicació de retransmissió en directe de Facebook) ja està disponible per a tot el públic i s’ha estat promocionant en gran manera a través d’un mitjà antic que tots coneixem… la televisió. D’altra banda, YouTube segueix millorant la seva pròpia funció de transmissió en directe.

2. Les persones aprecien les seves experiències, així que assegura’t de transmetre una sensació d’autenticitat

Gens ens uneix més que compartir una experiència autèntica. Les persones volen viure experiències que els provoquin sentiments, per això publiquen imatges o videos en Instagram i Snapchat. Si la teva universitat solament és una idea més en la ment dels teus prospectes, aquests pensaran que no és autèntica.

El màrqueting d’experiències es va crear per brindar als prospectes l’oportunitat d’interactuar amb la teva institució de forma individual sense que hagin d’estar presents en el mateix lloc o moment. Els recorreguts i entrevistes als campus són excel·lents maneres d’atreure a prospectes molt valuosos, però el màrqueting d’experiències és una mica diferent.

3. Els prospectes esperen obtenir contingut personalitzat i rellevant

Durant anys, els llocs web de ecommerce i xarxes socials han estat treballant a personalitzar les nostres experiències a la web, alguna cosa normal que era d’esperar-se. En l’actualitat, tots esperem que les nostres interaccions digitals ens ofereixin aquest tipus de personalització. La web té moltíssim contingut disponible i, com a resultat, és gairebé impossible que les universitats cridin la nostra atenció amb contingut genèric.

La personalització de contingut va més enllà d’afegir el nom d’un prospecte al missatge d’un correu electrònic. Una personalització eficaç proporciona el contingut més rellevant, la qual cosa podràs aconseguir quan analitzis el comportament dels teus prospectes. Quin contingut consumeixen? Després de quantes visites consumeixen aquest tipus de contingut (des de la primera, segona o tercera vegada que acudeixen al teu lloc web)? Quins formats de contingut prefereixen? En quina visita van consumir aquest contingut? Tota aquesta informació t’ajuda descobrir en quina etapa es troben els teus prospectes en el procés d’inscripció.

4. L’importància en el moviment de Snapchat

Snapchat és una de les plataformes de xarxes socials amb el creixement més accelerat i compta amb especial popularitat entre els joves. Segons les estadístiques de Snapchat, el 41% de les persones entre 18 i 34 anys a Estats Units usa la seva plataforma diàriament. Segurament et preguntis on s’amaguen els teus prospectes, i la resposta possiblement sigui Snapchat.

Aquesta xarxa social et permet compartir imatges i videos curts, seleccionar el teu millor contingut visual per convertir-ho en “històries” i fins i tot crear tota una experiència en recórrer el teu campus. Usa Snapchat per crear jocs didàctics (alguna cosa semblat a la teva pròpia versió de Pokémon GO!). Per exemple, els guies d’estudiants poden publicar videos breus sobre on es troben (sense revelar la seva ubicació exacta) i donar una pista a l’audiència. Així, els prospectes que estiguin de visita hauran de demanar ajuda als alumnes del campus (o preguntar en Snapchat) per poder descobrir la pista i trobar al guia.

5. Màrqueting de influenciadores serà clau

El màrqueting de influenciadores és una forma de màrqueting boca a boca lleugerament millor. El màrqueting boca a boca és eficaç perquè algú extern recomana la teva universitat. Les persones solen confiar en l’opinió dels altres per una bona raó: encara que proporcions contingut valuós i rellevant, és poc probable que l’opinió que tinguis sobre el teu propi contingut sigui imparcial. Com a resultat, l’objectiu dels professionals del màrqueting sempre és que el contingut es faci viral. El nombre de vegades que alguna cosa es comparteix és una forma de recomanació externa de màrqueting boca a boca.

 

Font: https://blog.hubspot.es/marketing