7 claus per organitzar un esdeveniment músical

Eventos

A continuació exposarem les 7 claus per al correcte funcionament d’un esdeveniment músical.

https://i1.wp.com/farm5.static.flickr.com/4026/4610360544_975342efb9.jpg?w=840

  1. Establir un pressupost amb l’ajuda de diferents sponsors.

Un esdeveniment músical com un festival requereix d’un presupost important, tant per a pagar als músics com el material de so, d’entre mols altres gastos. És molt interessant l’idea de conseguir algún patrocinador per tal de poguer fer front a les partides més costoses de l’esdeveniment. Per altre banda al fet de tenir una marca reconeguda a darrera pot fer encarir les entrades i que assisteixi més gent i guanyar marge.

2. El lloc ideal: adaptat a la tipologia de l’event.

No és fàcil triar el lloc adequat per a una event músical on són molts els fets a tenir en compte. Primerament l’important és saber l’estil músical de l’event. Per altre banda també és important decidir si aquest tindrà lloc a l’aire lliure o serà a un lloc tencat.

3. Escenari, llums i so.

Tot el material relacionat amb el so i la llum acostuma a ser car, però no per això s’ha de escatimar en material sinó que són dos conceptes a tenir molt en compte a l’hora de l’adquisió del mateix.

4. Artistes principals.

Segurament ja tingueu en ment quins seràn els grups o cantans estrella del esdeveniment. No obstant és important que pensis amb altres bandes o grups que podrien ser teloneros del grup principal. És un punt que donarà cos al esdeveniment a més molts grups “petits” estaràn disposats a tocar per un preu molt baix a canvi de promoció.

5. Seguretat.

Potser que el propi lloc on es realitzi l’esdeveniment conti ja amb personal de seguretat, però en el cas contrari és important tenir-ho en compte.

6. Menjar i begudes

En un esdeveniment músical es menja i es beu. Si vols donar-li un toc especial a l’event intenta sortir de lho tradicional, que tal un FoodTruck? Estàn mot de moda i per al seu baix preu és una bona manera creativa de crear ambient. Pel que fa a la beguda és molt important tenir en compte que no és podrà facilitar l‘alcohol als menors de 18 anys.

7. Publicitat i marqueting

Avui en dia les xarxes socials son la columna vertebral de tot esdeveniment ja que pots oferir publicitat a un públic molt concret per un preu molt raonable. Per altre banda l’utilització d’un hastagh també pot ajudar a agafar força a la marca que promociona l’esdeveniment.