7 formes efectives d’integrar SOLOMO en la teva estratègia de màrqueting

SoLoMo

El consumidor d’avui tenen 3 cares, és social, mòbil i local. Tres dimensions que és important tractar en conjunt, per a això has de desenvolupar una estratègia SOLOMO. Si el teu usuari és tridimensional, la teva estratègia també ha de ser-ho. Observa aquestes 7 maneres d’aconseguir-ho:

Integra la teva campanya en el seu lloc d’actuació. Geolocaliza els teves campanyes. Dissenya accions pensant en aquest barri o població on va a desenvolupar-la hi campanya. Tingues en compte els característiques sociodemogràfiques del lloc, tals com el seu tipus de clima, els tradicions, quins són els seves festes populars, si existeix algun tipus d’afició esportiva, o si està previst algun esdeveniment important. Aquestes dades específiques et vindran de perles per adaptar la campanya; per exemple, pots prendre partit als festes del poble, o regalar paraigua, si estàs en temporada de pluges.

Actua de forma diferent. Rebutja els pautes tradicionals. No et limitis a fer sempre el mateix, la qual cosa és fa per costum, com limitar la teva campanya a col·locar un codi QR en la porta de l’establiment, i oferir un descompte per la compra d’un determinat producte. Veu més enllà, segur que es t’ocorren milers d’opcions creatives que motivin a la gent a participar.

Adapta el teu missatge al suport. Tingues en compte els característiques del smartphone, tant els seus avantatges com a inconvenients. Aprofita la seva versatilitat, la seva ubiqüitat, però redueix el missatge a un text curt, on els imatges no tinguin tot el protagonisme; ni tampoc recorris a la tecnologia flaix.

Optimitza el teu contingut per als resultats d’a prop locals. Segons Google, el 40% de totes els voltis que registra són locals has comprovat el posicionament de la teva empresa per als voltis geolocalizadas? Saps, a més, que els resultats d’a prop que és mostren en els dispositius mòbils és diferent al que apareix en el teu ordinador de sobretaula. Optimitza la teva marca també tenint en compte aquestes opcions.

Fomenta el costat més social de la teva campanya. Als usuaris els agrada participar en concursos, enquestes i tot tipus d’activitats d’oci en xarxes socials. Reforça la teva estratègia incloent aquest tipus d’accions, principalment si és tracta d’interaccions a peu de carrer, saca a la llum la seva part més SOLOMO.

Una imatge val més que mil paraules. L’atractiu del contingut audiovisual és indiscutible, està demostrat que la inclusió de vídeos en els landing pages fa que augmenti la seva taxa de conversió. Així que treu a relluir el teu costat més cinematogràfic i enriqueix la teva campanya amb algun vídeo que capti l’atenció dels teus usuaris.

Salta al mitjà offline. Els teus usuaris no viuen al món online, sinó que són personis reals, de carn i us, que recorren físicament la seva ciutat, visitin establiments i recorren els seus carrers i plaus. Combina la teva estratègia SOLOMO amb accions en el mitjà offline, tals com a cupons impresos, publicats en la premsa, publicitat en mobiliari urbà o utilitzant els propis establiments com a suport promocional de la campanya.