HackGirl – Tecnocampus

Curso 2018-2019, Eventos

El Tecnocampus obre les portes a la primera Hackathó femenina.
La hackathó és un esdeveniment creatiu i formatiu en el qual els participants han de donar resposta a un repte social plantejat per la seva comunitat d’una manera pràctica i mitjançant la tecnologia. La HackGirl busca fomentar les vocacions tecnològiques en noies de 12 a 18 anys, resolent un repte tecnològic.


El repte social al qual s’haurà de donar resposta serà la gestió de residus. Es convocarà la comunitat ciutadana perquè pugui plantejar des de diferents punts de vista les problemàtiques i necessitats concretes relacionades amb la gestió de residus a la ciutat de Mataró.

Es busca fomentar la innovació oberta i col·laborativa entre les estudiants de secundaria, donar a conèixer tecnologies fabricació digital i prototipatge ràpid i es busca posar en pràctica les habilitats tecnològiques.

Scheduling:

Divendres 8 de març a les 18h – Biblioteca Pompeu Fabra.

Presentació del projecte i conèixer els diferents reptes ciutadans en l’àmbit de la gestió dels residus.

Organització de grups interdisciplinars entre les participants per posar fil a l’agulla.

Dissabte 16 de març de 10 a 18 h – TecnoCampus centre universitari

Durant aquesta jornada al TecnoCampus les participants rebran suport de diferents experts en prototipatge ràpid, impressió 3d, tall làser, electrònica, programació, producció audiovisual, captura de moviment, etc amb l’objectiu d’ampliar coneixements per a poder dissenyar una proposta de solució a algun dels reptes.

Les sessions treball en el prototip s’alternaran amb tallers pràctics fent servir els diferents laboratoris de la universitat. Al final d’aquesta jornada es presentaran les propostes i prototips.

Elisabet Piñol Triquell