Les 5 festes més creatives de l’història

Eventos

Ens sobren les excuses per organitzar festes i vam trobar mil maneres de festejar-: tirant-nos tomàquets, amarant-amb aigua de colors, construint carros, ballant tota la nit, … A continuació farem un breu recull de quines són les 5 festes més creatives portades a terme.

  1. Holi

El Holi, el festival de primavera o festival de colors, és una antiga festa religiosa hindú que s’ha tornat popular per l’esclat de color que inunda els carrers i impregna als participants. La festa commemora la victòria del bé sobre el mal i també marca l’inici de la primavera. Les celebracions inclouen la crema de fogueres i una guerra d’aigua de colors a més de balls i música.

Quan: primera lluna plena de març.

On: Índia, Guaiana i Nepal. Per la seva espectacularitat, el festival s’ha estès a altres ciutats del món com Los Angeles, Johannesburg, Barcelona, Sabadell o Madrid.

2. Full Moon Party

És una festa nocturna a la platja de Haad Rin la nit abans o després de cada lluna plena. La primera festa va ser en 1985 per Acció de Gràcies i ara, gràcies al boca a boca, se celebra cada mes i congrega entre 5.000 i 30.000 persones. Els bars de la platja estan oberts durant tota la nit i hi ha espectacles de tota mena.

Quan: cada mes (la propera és el 14 d’abril).

On: a la platja de Haad Rin a l’illa de Koh Phangan, Tailàndia.

3. Koninginnedag

És la festa nacional dels Països Baixos. La festa es va instaurar el 31 d’agost de 1885, per commemorar l’aniversari de la princesa Guillermina. El Koninginnedag és conegut al país per la seva vrijmarkt (mercat), en el qual molts holandesos venen els seus articles de segona mà. Aquest dia els tots els habitants es vesteixen de cap a peus de color taronja, surten als carrers a celebrar amb música i cervesa.

Quan: amb l’accés al tron de Guillem Alexandre, la festa nacional rebrà el nom de Dia del Rei (Koningsdag) i s’avançarà al dia del seu aniversari, el 27 d’abril.

On: Països Baixos.

4. Beltane Fire Festival

El Festival del Foc de Beltane, és una festivitat celta que dóna la benvinguda a l’estiu amb un espectacle de foc i coreografies amb un gran elenc de personatges. Un festival en què es bolca gran part de la ciutat organitzada sota la Beltane Fire Society.

Quan: el dia abans a l’1 de maig.

On: Calton Hill, Edimburg, Escòcia. A les zones d’influència celta, durant aquestes dates també s’organitzen festes amb el mateix origen que Beltane.

5. La tomatina

L’any 2002 la tomatina va ser declarada festa d’interès turístic internacional per la gran participació tant de públic nacional com estranger. Existeixen diverses teories sobre l’origen de la batalla campal amb tomàquets més gran del món. Segons alguns, el seu origen es deu a una broma; d’altres, la situen en 1945, en una baralla fortuïta entre uns joves del poble i una comitiva de gegants i capgrossos.

Quan: l’últim dimecres d’agost. Aquest any serà el 27 d’agost.

On: Bunyol, València.