Més de 50 empresaris i professionals del sector hostelero acudeixen a unes jornades en Plasencia (Càceres)

SoLoMo

Més de 50 empresaris i professionals del sector hostelero han acudit a la II Jornada ‘Com crear nous productes turístics i vendre’ls a clients potencials per obtenir majors beneficis’ impartida per l’Escola d’Organització Industrial i la Conselleria d’Ocupació en Plasencia i en la qual ha col·laborat el Clúster de Turisme d’Extremadura.

Ampliar foto Aquesta iniciativa té l’objectiu d’oferir als participants noves formes de treball, mètodes i coneixements que els ajudin a crear nous productes i serveis, per conèixer on està el seu client, com arribar a ell per diferents canals, com posicionar la web, com gestionar, vigilar i controlar les xarxes socials, amb exemples pràctics contrastats, segons ha informat el clúster en nota de premsa.

Aquesta jornades, que habitualment es realitzen a l’Edifici Embarcadero de Càceres, es van mudar a Plasencia per acostar aquesta formació especialitzada a tots els empresaris del sector de la zona nord d’Extremadura, “una de les més importants” per al turisme a la regió.

En primer lloc, José María Belaúnde, de Ruralka, va explicar com està canviant i evolucionant el mercat i el client, i que és necessari adaptar-se a les seves necessitats i preferències, tenint en compte la tendència de SOLOMO (social, local i mòbil).

A continuació, Luis Blázquez, d’Allotjaments Lunacandeleda, va transmetre la seva experiència pròpia sobre com canvia les seves eines (web, targetes de visita, blog, xarxes socials, posicionament) segons evoluciona la tecnologia, el client i el mercat. “Perquè ningú coneix millor la seva empresa que el que la treballa, ja que l’estratègia online i offline han d’anar de la mà i ser un professional del que feixos”, ha indicat.

Per la seva banda, Rafael Martínez, d’Imatge Social, va traslladar que les xarxes socials ajuden a promocionar el negoci, ja que permeten cridar l’atenció dels seguidors amb impactes emocionals, però va indicar que no cal oblidar estar atent al que es diu de la marca, gestionant les crisis de reputació amb un pla concret i únic, per la qual cosa “cal publicar coses que interessin la gent i vulguin compartir-ho, i mantenir una escolta activa i monitorizar el que diuen”. Uns altres dels participants en aquestes jornades van ser Alberto Losada, de AvantIdeas; o Isidro Tenorio, de Bequest.