Saló del còmic Barcelona 2017

Comunicaciones 2.0, Eventos

La 35a edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona tindrà lloc des del proper 30 de març al 2 abril 2017. Un gran espai que compta amb grans convidats, primícies, presentacions editorials, concursos, mostres monogràfiques, històries gràfiques, còmics de ciència ficció i de fantasia.

A la fira hi ha tot tipus de stands, com el de Marvel, DC, stands de Videojocs, de marxandatge, de samarretes, botigues de prestigi, així com llocs de còmics antics i nous. Hi són presents les principals editorials com Norma Comics o El Dijous, una de les més concorregudes.

El Saló del Còmic oferirà al públic diverses activitats lúdiques i culturals: taller de còmic, taller d’aerografia, tallers d’animació, tallers d’impressió 3D, tallers de youtubers, espai infantil, zona de videojocs, concursos de cosplay, sales de conferències i presentacions..

La fira se celebra anualment a la ciutat de Barcelona des de l’any 1981 i està organitzada per Ficomic. Constitueix una important referència per al sector a Espanya, fins al punt que la major quantitat de novetats es realitzen coincidint amb aquest certamen.

Un dels eixos temàtics del certamen serà la presència de l’aviació en el còmic, un gènere del qual s’han publicat veritables obres mestres i que comptarà amb una gran exposició amb avions reals de diferents èpoques i diverses activitats pedagògiques i lúdiques.

El Saló comptarà amb una gran exposició sobre el centenari de la revista TBO, que farà un repàs pels seus principals autors i sèries amb un apartat especial dedicat a Josep Maria Blanco, guanyador del Gran Premi del Saló en la passada edició. A més, oferirà una mostra dedicada al centenari del naixement de Will Eisner, un dels grans mestres del còmic nord-americà que ha influït en molts autors contemporanis. Els superherois també tindran el seu espai en l’exposició Superherois fora de control. Per últim una altra de les mostres d’aquesta edició del Saló està dedicada a Fanhunter, una exitosa sèrie de còmic creada per Cels Piñol, que té les seves adaptacions a jocs de taula i novel·les.

Font: http://ficomic.com/