SOLOMO, més que un terme de moda en l’argot del màrqueting digital

SoLoMo

Encara que sembli mentida, aquestes abreviatures corresponen a tres paraules d’especial rellevància avui dia, són la combinació de Social, Location & Mobile. Una pràctica cada vegada més estesa, que defineix a una nova era de la comunicació social, on predomina l’ús dels telèfons intel·ligents traient amb si al carrer a les xarxes socials per cridar als quatre vents: estic aquí, ara i tinc un arma: el meu smartphone què tens per a mi?

Érase una vegada un home a un mòbil pegat

Sembla que ha crescut una pantalla tàctil en el palmell de la mà dels usuaris, la qual no poden deixar de mirar, ni de tocar, mentre es dibuixa en la seva cara un somriure burleta. L’ésser humà és irremeiablement social, gaudeix compartint amb els altres allò que està fent en aquest moment, la qual cosa acaba de comprar-se, l’últim vídeo que corre per Youtube, o aquest moment tan divertit que ha plasmat en una foto. La seva màxima és: si no ho comparteixes, no ha succeït. Està àvid de contingut, les empreses han de ser conscients d’això i saber treure-li partit a favor seu: dóna-li raons perquè segueixi a la teva empresa, interactui a les teves xarxes socials, participi en les teves promocions i comparteixi els teus productes.

Aquí i ara, sorprèn-li amb alguna cosa

Això és el que busquen els clients potencials de la teva empresa, que cridis la seva atenció cada dia amb novetats en la teva tenda o establiment a peu de carrer, amb ofertes interessants pensades per a ell. Ha sortit al món exterior equipat amb el seu smartphone, al 88% li agrada etiquetar les seves ubicacions preferides. Cerca activament informació d’allò que està en el seu entorn, fa check in d’aquells llocs que li resulten interessants, comparteix amb els altres on es pren un cafè, o aquest menú tan apetitós que està assaborint, i que segur recomanaria als seus contactes, si obtingués a canvi unes postres gratis?

Dóna-li un motiu per seguir-te i mourà el món

Està obert a les teves propostes, únicament necessites parar-te a pensar com puc treure partit a aquesta nova situació? Les xarxes socials estan de la teva part, són una potent eina de venda, amb una capacitat de viralización fins ara desconeguda. L’èxit de les aplicacions mòbils encara està per aconseguir el seu punt més àlgid, però de moment les relacionades amb jocs i contingut d’oci ja compten amb gran popularitat, segur que et ve alguna a la ment en aquest moment. Aquesta setmana descobríem que el 62% dels usuaris inclou la geolocalización en les seves actualitzacions en xarxes socials.